23 augusti 2015
14:00

Vattholma IF 2

Referat: Ullfors IK - Vattholma IF 2

Delad poängskörd blev det. Med facit på hand ska nog UIK vara mest nöjda med detta. Holma hade bland annat tre ramträffar och bud på mål vid inte mindre än 10-12 tillfällen utöver dessa.

Perfekt underlag bjöds lagen på när domaren visslade (för allt han var värd) igång matchen. Hemmalaget var lite mer på tå på mittplanen och hittade en massa andrabollar som man redan från start satte ut mot sina yttrar vilka hade som uppsåt att skicka in inlägg från kanterna. Matchens första läge kom till på ett sådant sätt då en boll kom in mot bortre ytan efter en skarv, Holmas bäste för dagen Jonas Hörnebro var blixtsnabbt på plats och räddade med en superb benparad.

Ju längre halvleken led desto mer Holma blev det. Man hotade på flera olika sätt, inte bara via fint slagna hörnor och frisparkar. Matchen präglades en smula av värmen men Holmas hockeybyten var en vägvinnande melodi som i andra halvlek innebar att man krigade ner Ullfors som fick jobba hårt för att freda det egna målet.

Holma borde nog haft en straff när an hemmaspelare fladdrade mer med armarna än en kråka som försöker lyfta när katten nalkas. Domaren valde istället för straff att vifta med det gule kortet och Holma fick se sig bestulna på en straff och bestraffade med ett gult i en och samma sekvens. Skaplig utdelning för UIK!

Något mål kom inte i andra, den grannlåt publiken fick för entrépengen svarade istället Hörnebro för när han räddade en av få Ullforsmöjligheter då UIK från nära håll försökte spräcka nollan. Ånyo en bra parad och intakt nolla. Tillsammans med Alexander Lindahl och Jakob Kolsmyr var Hörnebro de som märktes lite mr än de andra i matchen.

Laget: Jonas Hörnebro - John Fagerström, Jakob Kolsmyr, Alexander Lindahl, Robin Eriksson - Basse Norlin, Rikard Östergren, Tobbe Cederberg, Johan Enefjord - Erik Övragård, Jesper Törnlund,

Ers: Simon Johansson, David Norrström, Johan Ek, Aram Ebrahimi & Jonas Bernelind

fre 22 maj 2015, 19:15 Vattholma IF 2 - Ullfors IK 3 - 1